KATARTIK: Art plàstica i música participativa en entorn rural

Apropa la cultura al món rural a través de la creació lliure, la música i la improvisació!

KATARTIK és un projecte que busca apropar la cultura al món rural d’una manera creativa i catàrtica. Oferim espais de creació lliure per a infants, a més d’un espectacle d’improvisació musical i plàstica. El nostre objectiu és fomentar l’educació, la igualtat, la comunitat, la integració, el pensament crític, la creació artística, el territori i la sostenibilitat a través de la cultura.

El projecte es durà a terme en 20 municipis de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf, amb una durada de dos anys. En cada municipi, es realitzaran les següents activitats:

  • Espai de creació de pintura col·laborativa: Els nens i nenes de les escoles del municipi crearan un collage  en dos grups: Infantil/Inicial i Mitja/Superior. Aquesta activitat es realitzarà en horari lectiu i amb tots els materials necessaris.
  • Creació de l’exposició de pintura: El collage creat pels nens i nenes, juntament amb  l’obra de l’artista, s’exposarà en un espai públic del municipi durant quinze dies.
  • Inauguració de l’exposició amb espectacle d’improvisació:clara Lai al piano, Albert Cirera al saxo i  “Ibu” al llenç,crearan una obra d’art en directe mentre la música improvisada omple l’espai, tot inaugurant l’exposició L’espectacle serà gratuït i obert a tothom.

Per a qui?

KATARTIK està dirigit a infants, joves i adults de tots els municipis participants.

Objectius:

  • Apropar la cultura al món rural
  • Fomentar la creació lliure i l’expressió artística
  • Promoure la participació comunitària i la integració social
  • Enfortir el sentiment de pertinença al territori
  • Contribuir al desenvolupament sostenible del món rural

L’equip

KATARTIK està format per artistes i professionals amb experiència en el món de la cultura i l’educació.

Ibrahima Diop “IBU”

Ibrahima Diop “IBU”

Nascut al Senegal, viu a Catalunya des de fa 7 anys. Treballa al camp i com a pintor. La seva pintura reflecteix les seves vivències, des de la positivitat fins a la ràbia. Participa en la criança dels seus fills i busca crear espais de creació lliure per als infants

Albert Cirera

Albert Cirera

Nascut a Igualada, format en solfeig, violí, saxofon i jazz. Ha actuat a festivals de jazz a tot Espanya. Ha guanyat diversos concursos de jazz. És un dels saxofonistes més actius i versàtils de la península Ibèrica. Lidera diversos grups i forma part d’altres projectes musicals.

Clara Lai

Clara Lai

Nascuda a Osca, formada en piano clàssic, jazz i improvisació. Premi Carta Blanca Estival de Jazz 2021. Actualment resideix a Barcelona i participa en diversos projectes musicals. Compositora de noves textures sonores i colors que desafien els límits del llenguatge musical.

Maica Sandalinas

Maica Sandalinas

Nascuda a Barcelona, titulada en Gestió Cultural. Amb 4 anys d’experiència com a regidora de Cultura i Vida Associativa al municipi de Mediona. Genera vincle amb artistes de territori i organitza diversos projectes culturals. La seva motivació principal és generar circuit cultural a petits i mitjans municipis.

Amb el suport del Departament de Cultura